Finn Saltvern
på kartet
Saltvern skole:
Reinslettveien 92-94
8009 Bodø

Telefon:
75 55 67 00
Fax:
75 55 67 08


SFO 1.trinn:
75 55 67 50
SFO 2.trinn:
480 38938
SFO 3.trinn:
951 74372


Saltvern Fellesskap:
75 55 67 52


Helsesøster:
B:
75 55 57 51
974 71854
U: 75 55 57 50
974 71923


Tannklinikk:
75 58 21 00


Webmaster:
Geir Sørensen


E-post Saltvern
Les flere nyheter ...

*

I Zahls rike

Bodø 11.juni 2008
I strålende solskinn la 4B fra Saltvern, sammen med 4B fra Hunstad, ut på tur. Rammen kunne knapt vært bedre! Målet var Kjerringøy hvor ”Den kulturelle skolesekken” skulle ta oss med 150 år tilbake i tid.
Det kjente handelsstedet har mange historier å fortelle, og denne dagen skulle vi berikes av noen av dem.

Etter en trivelig kjøretur med Amanda Buss, fikk vi en liten mottakelse ved nyfjøsen. Deretter var det visning av bildespillet om Anna Elisabeth av Kjerringøy. Det ga oss et godt innblikk i handelsstedets storhetstid på midten av 1800-tallet, og om hvor hardt livet kunne være på den tiden.
Handelsmann Zahl, som var gift med Anna, bygde seg opp gjennom fiskekjøp, jektefart, eksport og import, og ble etter hvert svært så rik.

Livet på Kjerringøy i gamle dager
Etter en deilig lunsj i en vakker hage, ble elevene delt i fire grupper. Gjennom fire stasjoner skulle vi få innblikk i livet på Kjerringøy.
Det var blant annet tjenestepiken Jentine som geleidet oss.
Vi fikk oppleve vannbæring med børtre, vasking av gulvet på Stornaustet, som alene kunne huse opptil 200 fiskere i høysesongen. Vi kastet flyndre, trillet hjul og fikk se hvordan barna på den tiden kunne leke bondegård med skjell.

Bading, baking og håndarbeid
I bakeriet fikk alle lære å kjevle og steke flatbrød. Det var mange stolte elever med poser med flatbrød som vandret rundt i sola ned mot stranda. Har var det tauarbeid på programmet. Vi slo knuter, hoppet tau og fikk prøve et gammeldags kubbespill.


NÅ får jeg det til!

Noen dristet seg også til å vasse i det kjølige vannet. Til sist var det veving i Stabburet. Her fikk elevene veve med ull og med filler.
I gamle dager var de sannelig flinke til å utnytte alle ressursene!

Da ferga hadde tatt oss over fra Misten til Festvåg, var det etter hvert mange fornøyde, trøtte og lett solbrente fjes å se. Litt mer flatbrød og andre rester fra lunsjen ble fortært.
Noen sov litt – kanskje drømte de om hvordan det ville vært å vokse opp på Kjerringøy for 150 år siden?

Tekst/foto: Frode Hansen

Se mange bilder fra turen

1 + 4 i Stordalen

Bodø 11.juni 2008
I år har 4. trinn vært faddere for førsteklassingene. Vi har hatt mange fine aktiviteter sammen. Nå på tampen av skoleåret var det tid for en skikkelig finale. Og det ble det på alle måter. Vi fikk oppleve mange flotte prestasjoner og fint samspill mellom faddere og fadderunger på fotballbanen i Stordalen!

Været var ikke akkurat ypperlig, men det var derimot pågangsmotet! Hele sju ulike aktiviteter skulle gjennomføres, og elevene var delt i faddergruppene sine.

Det var kast med liten ball, 60-meter, langtau, føring av ball og skudd (fotball), ballkast i bøtte og lengdehopp. Innsatsen var upåklagelig, og muligens noe inspirert av grillduften som etter hvert spredte seg over området.

I matpausen ble det satt til livs mengder av pølse med brød og lompe. Etterpå ble det fotballkamp og fri aktivitet.
Til slutt var det tid for å vende nesa ”hjemover”. Hva passer vel bedre etter en artig og aktiv utedag enn å avslutte på klasserommet med å spise is sammen?
Ja, det vet ikke vi!


Dette blir mål!

Til førsteklassingene: Takk for et flott fadderår sammen! Før vi gikk fra hverandre, var det en kar i fjerde som følte behov for å si fra om at ”sælom dæm byinn i andre, så e dæm jo fortsatt latefadderongan vårres!”.
Og det er helt sant – vi ses igjen til høsten!

Se bilder fra Stordalen her!

Tekst: Frode Hansen
Foto: Britt M. Møllersen

O-dag i strålende vær
Bodø 10.juni 2008 (oppdatert)
I strålende vær hadde barnetrinnet ved Saltvern skole orienteringsdag ved Vågøyvannet forrige tirsdag.

Etter noen dager (uker) med heller traurig
vær skiftet værgudene plutselig side og sendte sola og varmen nordover.
Ivrige stormet elevene opp i skogen for å delta i orienteringsaktiviteter. Stjerneorientering stod på programmet pluss en konkurranseløype der 95 elever deltok.

De tre beste i Konkurranseløypa:
1. Jens 7C: 17.30
2. Terje 7C: 18.00
3. Sondre 6C: 24.05


Utrolig flott
Munch-forestilling

Bodø 9.juni 2008
- Æ likte veldig godt han dærre sprøe engelskmann som sku prøv å snakk norsk. Han va artig. Men dansen va også kjæmpebra!
Elevene likte veldig godt Munch-forestillingen til danserne Marit Krogeide og Christer Tornell og musiker Peter Lodwick på synth og samplinger.
De er på konsertturne med forestillingen "Munch - en reise i dans, toner & billedkunst" i regi av Den kulturelle skolesekken.

– Vi tar utgangspunkt i bildene og lager historier ut av dem. Motivene er jo på sett og vis levende. De har både en for- og en etterhistorie, sier danser Marit Krogeide.

Under forestillingen tolket de fem av malerens bilder gjennom bevegelse og toner. Tre koreografer og en komponist har latt seg inspirere av Edvard Munchs verk: "Solen", "Melankoli", "Løsrivelse", "Ung kvinne på stranden", "Stjernenatt" og "Galopperende Hest". Ved å blande tre kunstuttrykk er målet å lage noe nytt. Formspråket i dans og musikk spenner fra neoklassisk til moderne.

Bildene ble avduket i løpet av forestillingen og scenerommet ble på en måte et galleri. Kunstnerne håper at forestillingen på skolen i etterkant kan videreføres gjennom debatt og fordypning i Edvard Munch og hans arbeide.

Dansestjerne
Marit Krogeide har vært med i uttallige danseproduksjoner blant annet i NRK fra hun var en liten jente. Hun er utdannet ved Statens Balletthøgskoles danselinje. Senere har hun vært engasjert i blant mye annet en rekke musicaler på Chat Noir, Nasjonalteateret, Oslo Nye Teater. Bryggeteateret, Riksteateret, Centralteateret, Dyreparken i Kristiansand og NRK. Nå er hun daglig leder i stiftelsen Dans og Toner som er aktive landet rundt.


To av våre flinke konsertarrangører sammen med kunstnerne i Munch-forestillingen.
Fra venstre Bendik, Christer Tornell, Marit Krogeide, Sondre og Peter Lodwick.

Debut for elevarrangørene
Til torsdagens forestilling var våre ferske elevarrangører i ilden for første gang. Dette er en frivillig gruppe fra Elevrådet på barnetrinnet som har vært på elevarrangørkurs i regi av den kulturelle skolesekken.
De fikk nå en fin anledning til å prøve ut lærdommen i praksis! Vi får vår del må bare si at arrangørene klarte oppgaven med glans! De ordnet med bærehjelp av utstyr og stoler, viste kunstnerne veien, avtalte med vaktmestrene om strøm og stoler etc, skaffet mat og forfriskninger til kunstnerne og mye annet.
Vel blåst!

Sommerforestilling 20.juni
Nestepost for elevarrangørene er barnetrinnets store sommeravslutning siste skoledag 20.juni, med tema Beach.

Invitasjon til Sommerforestillingen 08

Stiftelsen Dans og Toner

Teknologi er skøy!
Bodø 5.juni 2008
- Æ trur at den går litt fortar nu. Etter noen justeringer på hjulene fikk kjøretøyet til Emil opp farten.
- Fem komma to sekunder, det er bra! Newtongeneral Ole Morten Mortensen er fornøyd med resultatet. 8B konkurrerer om å lage den raskeste vinddrevne bilen i Newtonrommet på Kirkhaugen sist fredag.

Kunsten er å finne rett balanse og riktige seil for å få bilen til å bli raskest mulig. Vindkraften besørges denne gangen av et par vifter. Elevene modifiserer hele tiden bilene for å forbedre dem.
- Men det skar seg for oss nå, sier Bjørk og Miriam. - Bilen gikk denne gangen dobbelt så sakte som før. Vi får modifisere tilbake!

Teknologi og naturfag på en morsom måte
Elevene på 8.trinn fra Saltvern har i forrige uke fått teste ut Newtonrommet, og de synes alle som en at dette var en artig måte å lære naturfag på.
- Det er fint å prøve i praksis hvordan ting virker, det blir liksom ikke det samme å bare lese i en bok, mener en elev.

Hensikten med Newtonprosjektet er å stimulere elevenes interesse for realfag,

Dette er en Supervindbil!

teknologi og design gjennom bruk av alternative læringsarenaer.

Pilot
I mai har elever fra Bodø gjennomført et pilotprosjekt i det nye Newtonrommet på Kirkhaugen

De har testet flere moduler:
Robotkonstruksjon og programmering
Vi utnytter energi fra solceller, vind og brennselceller
Hybelliv
Jorda rundt på 80 dager

Se mange bilder fra Newtonrommet
Les mer om prosjektet


Emil, Bjørk og Miriam vil gjerne konstruere den raskeste vindbilen

8B med noen av de vinddrevne bilene sine
Første av slikt slag i Norge:
Vil ha unikt Newtonprosjekt til Saltvern i høst
Bodø 5.juni 2008
Kraftcampen er er et mobilt Newtonrom med energirelaterte spørsmål som hovedtema. Kraft-campen skal utvikles i tråd med Newton-modulkonseptet foreslått av Undervisningsdirektoratet.

Dette har et tverrfaglig undervisningsopplegg som skal stimulere elevenes interesse for realfag, teknologi og design.
Saltvern søker nå om å få en slik kraftcamp til skolen.

Kraft-camp kan erstatte leirskole.
Skolesjef Per Oscar Schjølberg er prosjekteier og ønsker et supplement til den nåværende leirskolen. Han ser på dette som et utviklingsprosjekt som med tiden vil være et tilbud til alle byens skoler.

Hovedtrekkene i modulen består av:
Forarbeid på skolen
Opphold på Newton-rommet (kraftcampen)
Etterarbeid på skolen, kontroll på måloppnåelse
Evaluering og eventuell korrigering av opplegg.


Første i Norge
Oppsett og organisering av campen er unik og vil bli den første i sitt slag i Norge. Hvis søknaden går i gjennom vil dette sette Bodø og Saltvern på kartet som pionerer.

Les mer om Kraftcampen her (pdf)
Sulan for andre gang
Bodø 3.juni 2008 (Oppdatert)
For andre gang ble Sulan arrangert i helga. Også denne gangen ble arrangementet en stor suksess.
I løpet av fredag ettermiddag ble gymsalen på Saltvern barnetrinn fylt opp av bord, ledninger, kraftige strømforsyninger, svitsjer, TP-kabler, datamaskiner og skjermer i alle fasonger, alt som trengs for å lage et skikkelig LAN-party der opptil 50 maskiner var i drift samtidig.

Se nye bilder
(Tatt av Torje)

Det meste av helga gikk med på å spille med andre i nettverk. Vi observerte at mange hadde skaffet seg det norskproduserte og populære spillet "Age of Conan". Ellers drev mange på med CS, WoW, surfing, fildeling, chatting, Facebook og alt mulig annet.

Velykket
Sulan ble veldig velykket. Arrangørene, Torje Imøy og Magnus Nøvik hadde gjort en svært god jobb med forberedelsene og fikk også god hjelp av Multlilan som lånte vekk utstyr.
Noen tekniske problemer var det fredag kveld. Internett og ip-adressene falt ut stadig vekk, sannsynligvis på grunn av en loop i nettverket. Når alt ble koblet på nytt og kraftigere svitsjer kom på plass virket alt som det skulle.

Besøkende jenter
Ved 13-tiden søndag ble Lanet avsluttet og de fleste gikk hjem for å sove, bortsett fra de frivillige i oppryddingskomitéen.
Sulan er en fin vårtradisjon vi håper å få oppleve også til neste år!
I år var det ingen jenter som deltok med maskin. Men mange kom på besøk om kveldene og fikk låne maskiner hos snille gutter.

Fra Sulan


Torje konstaterer at alt går bra

Bilder fra Lanet (klikk for store bilder). Flere bilder her.
Saltvern vant Filmfesten i år også
Bodø 2.juni 2008 (Oppdatert)
Også i år var Saltvern skole best under den kommunale filmfesten i Bodø Spektrum i går kveld. 10.trinn fra Saltvern vant hele fire priser; Vandreprisen, prisen for beste kvinnelige skuespiller, beste dokumentarfilm og beste kortfilm

I et nærmest fullsatt Bodø Spektrum var Bodøkjendisene Per Sundnes og Maria Bodøgaard programledere. Et lærerband underholdt - dessverre uten representanter fra Saltvern.

(Nytt) Se bilder av Saltvernelevene m.fl.
Se artikkel, bilder og video fra AN

Dette er fjerde gang filmfesten arrangeres med Den kulturelle skolesekken som arrangør. 10.klassingene fra skolene i Bodø har laget dokumentarer, kortfilmer, musikkvideoer og filmer i sjangeren fiksjon.

Alle Saltvernfilmer kan du se på denne siden. Her ligger både årets filmer og alle filmer fra tidligere år.
Her kan du lese hva saltvern.com skrev om Filmfesten i fjor da Saltvern stakk av med hele fem priser..

Beste kvinnelige skuespiller
Anna Kristine Johansen fra Saltvern ble beste kvinnelige skuespiller i filmen En alternativ virkelighet

Juryens begrunnelse: Å være eneste skuespiller i en film er en skummel sak selv for profesjonelle. Årets vinner mestrer denne utfordringen på en imponerende måte. Med sin tilstedeværelse bærer vinneren filmen sin uten å kunne støtte seg til medspiller eller dialog. Juryen er overbevist: Årets beste skuespillerprestasjon.

Beste dokumentarfilm
Et englebarn - Saltvern.
Medvirkende: Emilie Stormo, Kathrin Jensen, Adrian Jakobsen, Mia Christine Pettersen, Marianne Holmen Øvervatn og Mia Charlotte Samuelsen

Juryens begrunnelse: Med varme, innlevelse og interesse portretterer vinnerfilmen en annerledes skolehverdag. Vi blir kjent med en del av skolehverdagen som de færreste kjenner til. En flott dokumentar og en verdig vinner.

Beste fiksjonsfilm (kortfilm)
En alternativ virkelighet - Saltvern
Medvirkende: Anna Kristine Johansen, Anette Skjørseter-Nilsen, Ida Skogstad Nilsen, Maria Hernes Stefansdottir, Kristine Sofie Mortensen og Irene Falk Skålbones.

Juryens begrunnelse: Konkurransens beste film har en nerve som holder tilskueren


Vinnerne i kortfilmklassen med En alternativ virkelighet: Irene Falk Skålbones, Maria Hernes Stefansdottir, Anette Skjørseter-Nilsen, Kristine Sofie Mortensen og Ida Skogstad Nilsen. Anna Kristine Johansen var ikke med på bildet.


Vinnerne i dokumentarklassen med Et englebarn: Marianne Holmen Øvervatn, Emilie Stormo, Kathrin Jensen, Mia Christine Pettersen, og Adrian Jakobsen. Mia Charlotte Samuelsen var ikke med på bildet.

fanget fra første til siste sekund. Kamera-arbeid, klipp, lyd og skuespill holder et høyt nivå og slik skaper filmteamet en spennende film ut av en tilsynelatende enkel idé. Konkurransens beste film – rett og slett.

Det ble altså Saltvern som stakk av gårde med seieren i den aller mest prestisjefylte klassen Fiksjon (kortfilm). Hele 37 filmer deltok i denne klassen, så konkurransen var veldig hard. Til sammenligning kan nevnes at tre filmer deltok i Musikkvideoklassen, fem i kategorien dokumentar og seks i Kort-kort klassen.

Vandreprisen
Vinner: Saltvern skole
Juryens begrunnelse: Årets vandrepris går til den skolen som har vakt mest positiv oppmerksomhet i juryen og som samtidig helt rettmessig har forsynt seg grådigst blant årets priser.

Pappeska
Pappeska, saltvern.com sin favoritt i kort-kort klassen ble ikke sendt inn i konkurransen. Den ble dessverre ferdig for sent til vår lokale Filmfest i januar, og ble der presentert i en uferdig utgave.


Per Sundnes og Jan Olav på Filmfest (Se flere bilder)
Mange elever - særlig på ungdomstrinnet har ennå ikke fått DVDen med jubiléumskonserten fra Bodø Spektrum. Det eneste dere elever kan gjøre er å mase på kontaktlæreren deres slik at denne kan arrangere henting av DVDene med Slim-cover og coverinnlegg. Dette innlegget må klippes veldig nøyaktig ut og passer til plastcoveret.
Noen plater har hatt feil slik at de har stoppet midt i sangen Hjalmar. Dere får selvfølgelig nye plater på skolen - forhåpentligvis uten feil.
17.mai på Saltvern

Bodø 28.mai 2008 (oppdatert)
Det ble en flott 17.mai for alle på Saltvern forrige lørdag. Solen viste seg, regnet uteble, elevene var i strålende humør. Alle ingrediensene som skulle til for å lage en festdag var til stede, og en flott nasjonaldag ble det!

Saltvern og laget mye liv i barnetoget og gjorde seg positivt bemerket.
Femte trinn sang kjempeflott fra Musikkpaviljongen i Solparken foran tusenvis av mennesker. De fikk masse skryt fra 17.mai-komitéen, og har som belønning fått 3500 kroner som trinnet skal bruke til noe koselig.
Vel fortjent!

Vi håper på å komme tilbake med bilder fra dagen senere. I mellomtiden går det an å se på andre Bodømediers dekning av nasjonaldagen:

Avisa Nordland

NRK Nordland

ab24.


Femte trinn fra Saltvern sang flott i Solparken


Flaggborgen

DVDen kommer nå!
Bodø 9.mai 2008
Som kjent ble jubiléumskonserten til Saltvern skole i Bodø Spektrum 8.november filmet.
Hver familie på Saltvern får nå sin egen DVD med opptak av showet.

Firmaet News On Request fra Bodø stod bak filmingen med en profesjonell og god flerkameraproduksjon.
På skolen har vi i etterkant fikset litt her og der på lyd og klipping etc og ikke minst kopiert opp over 700 DVDer, noe som har tatt litt tid.
Vi kunne selvfølgelig fått den trykket opp hos et firma, men det ble for dyrt.

One night only
Vi synes at forestillingen er absolutt se- og høreverdig, noe som er en imponererende prestasjon av elevene siden det bare var én forestilling og ingen mulighet til å velge de beste opptakene fra flere show.


Om plata:
DVDen kan spilles på alt som kan spille
DVD-plater
DVDen er kopiert på vanlige datamaskiner. Det gjør dem mer ømfintlig for riper etc enn DVDer dere får kjøpt i butikken.
Platen kan kopieres fritt. Vi har ikke lagt inn noen form for kryptering på den. Det er lurt å ta sikkerhetskopi!
DVDen er inndelt i kapitler med de forskjellige innslagene. Bruk kapittelvelgeren på fjernkontrollen eller piltastene (H og V) på tastaturet.


Vi har ikke trykk på plata, elevene har selv skrevet på den.
Kontaktlærerne til klassene står for utdelingen av DVDene, og elevene klipper selv ut coverinnlegget.
Hvis dere ikke får platen - kontakt kontaktlæreren!.
Hvis papirinnlegget faller ut eller er skjevt klippet går det an å få et nytt på skolen. Det skal være nøyaktig tilpasset slim-case coveret platen kommer i.

Interesserte kan få kjøpt DVDen på skolen til kr 100,- pr stykk. Henvendelse Administrasjonen eller mail geirsor@bodo.kommune.no.

Frontcover
Baksidecover (til utskrift)
Innhold på DVDen:
1. Introfilm (Filmet av Magnus Dreiås Saur og Stian Nilsson. Redigert av Geir Sørensen, musikk: Geir Sørensen)
2. I kveld har Saltvern bursdag (Tekst: Gudrun Bjugn/Geir S, musikk: Geir S)
3. 50-tallet: Rock'n rollmedley (Roll over Beethoven/Hound dog/Tutti Frutti)
4. Flanellografsketsj
5. 60-tallet:
Shadows - Apache
6. Balloptikonsketsj
7. 60-tallet: Beatlesmedley
(She loves you/Twist and shout/All you need is love/Hey Jude)
8. 70-tallet: Ha e vørr heime (Tekst: Karin Belsheim m fl, musikk: Geir S)
9. Spritdublikatorsketsj
10. Hender gjennom livet
(Film av: M.K. Torsteinsen, N.H. Johnsen, T.N. Aanerød, I.H. Barthel og A. Landstad)
11. Saltfence song (Tekst: St. Gøran Karlsen/Robert Skavhaug, musikk: Geir S)
12. SFO-film - Pauseinnslag (Av: Carina Brevik, Kaj Rune Johnsen og Linn Jørgensen)
13. 80-tallet: Moteshow/Relax
14. Æ lika ikke punk!
15. Zpektrumpønk
(Tekst: Christian Kvarsnes, musikk: Geir S)
16. Blomster & bier - sketsj
17. Hjalmar
(Engelskkurs) (TV Torgersen)


18. 90-tallet: Grafitti & HipHop. Appell: Elevrådsleder Osman Zulquarnain
19. Etikk & datakrøll - sketsj
20. 90-tallet: Sleeping is an art:
Smells like teen spirit (Nirvana)
21. 90-tallet: Nocturne (Secret garden)
22. 2000-tallet: Like a boy - dans
23. Rektor Anne Marie Carolin
24. Her i Bodø
(Tekst/musikk: Geir S)
25. Ordfører Odd Tore Fygle
26. Finale: Saltvernunga

(Tekst/musikk: Geir S)
Deltakere:
Lyd: Lydteamet
Lys: Lyssystemer
Filmopptak og redigering:
News On Request
Post-production: Geir Sørensen
Band: Rune Mathisen trommer, Geir Tømmerberg tangenter, Kjetil Hesten gitar, Kaj Rune Johnsen perkusjon, Geir Sørensen bass
Produsent: Karin Belsheim
Showproduksjon:
Toril Thoresen og Morten Haugen
Sminkør: Tanja Isaksen
Artister: Alle på Saltvern

Takk til Bodø Spektrum v/Steinar Bang Hanssen, Saltvern FAU, alle annonsører, Bodø kulturskole, Saltvernpensjonistene, publikum og mange fler!
Bodø 6.mai 2008
Nye FAU-referater:
Referat fra FAU-møte 29.april
FAUs høringsuttalelse angående kommunedelplanen for Saltvern/Rønvik
Mer fra FAU
Politikeraspiranter i Bystyresalen
Bodø 5.mai 2008
Sist tirsdag ble det årlige Rådhusmøtet arrangert i Bystyresalen. Elevrådsrepresentanter fra Bodøs grunnskoler skulle fordele en pott på 150000 kroner i mellom seg.

For utsendingene var det viktig å argumentere godt for å få mest mulig penger til søknaden sin. Akkurat slik politikere gjør når de vil ha bevilget midler til hjertesakene sine.

Saltverns utvalgte, Anna, Sara og Bendik, gjorde sine saker utmerket og klarte å få 10% av totalsummen til skolen - 15.000 kroner.

Saltverns søknad til Rådhusmøtet 2008
Dette skrev ungdomma.no om møtet


Anna Johansen fra Saltvern (nr to fra høyre) var også med i Rådhusmøtets redaksjonskomité

Årets kulturelle innslag var det Lotte Mørkved fra femte trinn på Saltvern som stod for.
Hun høstet stor applaus for sangen Her i Bodø (som noen kanskje husker fra jubileumsshowet i Bodø Spektrum).

Miriams forfatterdebut
Bodø 4.mai 2008
Miriam lar gnuen Lars sin kuvenn Glenn
få en heller uhyggelig skjebne - den måtte flytte til Mo - i sin forfatterdebut på Skrivekløe 2008 tirsdag 29.april i Bodø Kulturhus.
Med en ikke ubetydelig dose humor presenterte hun diktet uten tittel for andre deltakere i Prosjekt skrivekløe.

Prosjekt skrivekløe er et tiltak igangsatt av Grunnskolekontoret for å inspirere skrivegleden hos unge.

Les saken på ungdomma.no
Bodø 30.april 2008
Til deg
som skal begynne i første klasse på Saltvern til høsten:
Det er prøveskole 28. og 29.mai.

Mer informasjon her (Word-dokument)
Spente nye førsteklassinger i 2005
Kul tur til Bodøsjøen

Bodø 30.april 2008 (oppdatert)
I dag var de spreke klassene 5A og 5B på sykkeltur til Bodøsjøen. De fikk en flott dag med både kulturelle og fysiske opplevelser.

I Bodøsjøen var dagen delt i to økter.
Den ene økta var i regi av Den kulturelle skolesekken. Der fikk elevene et lite innblikk i kystkulturen fra midt på 1800 tallet.
De fikk se jekta Anna Caroline og høre om jektas historie. Etterpå hadde de en kystkulturlabyrint. Der skulle de finne svar på spørsmål som hang rundt om på området. Hvert riktig svar ledet de til ny post.

Kunstnere
I den andre økta skulle vi være kunstnere, inspirert av nordlandsmaleren Adelsten Normann. Elevene fikk utdelt hver sin skissebok hvor de tegnet fjord og fjellandskap.
Disse skissene skal etter hvert bli til flotte malerier. Kanskje dukker det opp noen dyktige kunstnere fra denne gjengen?

Dagen ble avsluttet med en sykkeltur til Trollskogen via Bodø elvepark. Der spiste vi


En av de fine skissene elevene laget

god lunsj og lekte i de store trærne.
Dagen gikk alt for fort og alle hadde en flott tur!

Hilsen lærerne Terje og Sigurd.

Her er mange bilder fra turen sist freddag!

Også 5C!
5C var også på tur, men det var på torsdag.

Her er deres bilder!

Don't break my heart ...
Bodø 24.april 2008
HLR-dag på 8. trinn
Tirsdag 8.april gjennomførte skolen og Norsk Luftambulanse en skoledag for elevene med fokus på hjerte- lungeredning.

Det hele foregikk i ungdomstrinnets gymsal og i skolegården rundt. Norsk Luftambulanse stilte med biler, utstyr og fire instruktører.

Etter det oppsatte programmet var alle elevene innom stasjoner som satte fokus på forskjellige ulykkesscenarier: Ulykke i skolegården, trafikkulykke og hjerte- lungeredning på person/dukke.
Dagen ble svært nyttig for både elever og lærere. Vi sender en stor takk til Norsk Luftambulanse og til instruktørene!

Hjelp, hva gjør jeg nå?

Se bilder fra dagen.

Vil du bli nattevandrer?
Bodø 18.april 2008
Per Arne Jakobsen fra Bodø Røde Kors oppfordrer voksne om å melde seg som nattevandrer. Han er medlem i styringsgruppen for Bodø nattevandring, en Stopp Volden Aktivitet i Bodø Røde Kors.
Siden 1998 har Bodø Røde Kors og Bodø Kommune samarbeidet med å arrangere nattevandring i Bodø. Hovedsakelig i sentrum, men også i Skivika/Løpsmark.
Per Arne Jakobsen sier at det å drive nattevandring er en kontinuerlig rekrutteringsprosess. Det trengs hele tiden nye vandrere. I dag er det stort sett Politiet i Bodø og bekjentskaper som står for rekrutteringen.
Nå ønsker Bodø Røde Kors å få tak i flere vandrere og ønsker interesserte hjertelig velkommen.
På Bodø Røde Kors sine hjemmesider finnes det mer informasjon om Nattevandrerne.
Hva mener dere om skolen?
Ordet er fritt
Bodø 18.april 2008
Nå kan foreldre og elever si sin mening om skolen. Utdanningsdirektoratets nettbaserte brukerundersøkelser gir elever, lærlinger, lærere, instruktører og foresatte mulighet til å si hva de synes om læring og trivsel i opplæringen.
Men dere må gjøre det før 1.mai.

Elevundersøkelsen, Lærerundersøkelsen og Foreldreundersøkelsen er åpne hele april måned. Skoleeier/skolene er pålagt å gjennomføre Elevundersøkelsen på 7. trinn, 10. trinn og på Vg1 i vårsemesteret.
NB: Det er frivillig å svare på brukerundersøkelsene.

Undersøkelsene finner dere her.

Passord har elvene tatt med hjem som ranselpost.

Pølsehav og
Måneskinnstur

Bodø 18.april 2008
Med 70 elever, 900 pølser, 200 frukt og en uviss mengde godteri dro 6.trinn fra Saltvern skole til Vestvatn i Misvær i uke 10.

På tross av litt ruskevær på mandag fikk vi ei flott skileikøkt utenfor grendehuset i Vestvatn. Siamesisk trillinggange med sammenbundne føtter, troll og stein og et utall andre stafetter bidro til at 6.trinn nå er helt på høyde med langrennsproffene hva balanse og vektoverføring angår!

Vel inne i grendehuset ble det servert god grønnsaksuppe med pølser. Selv om to enorme gryter ble spist opp var det tydeligvis plass til mye mer godteri…
Med sukkernivå på høyde med Mount Everest var det flere som hadde problemer med å få sove når det ble leggetid.

Musefangst
For noen hardhauser ble det tid til en liten kveldstur på ski som endte med en noe utradisjonell fangst av ei mus som hadde forvillet seg inn i det dype skisporet.

Likevel ble det en tidlig start på tirsdag. Mange spente elever gledet seg til det som for noen ble et første møte med slalom og snowboard. Værgudene viste seg fra en bedre side og det ble en flott dag ute, både for de som dro i slalåmbakken og for de som dro på skitur.
I skogsløypa ble det mange planlagte og ikke fullt så planlagte svev!!!


Kos ved bålet i Misvær

Måneskinnstur ...
På tirsdags kveld ble det måneskinnstur med spøkelseshistorie i ”Bjørnehiet” på elvebredden. Sannheten i historien betviles, men fantasien og kreativiteten til å dikte videre innehadde alle de som deltok. Turen tilbake gikk helt utrolig fort, lurer på om det var noen som var redd for at de ikke var alene i skogen?

På onsdag ble det også tid til en liten skitur. Tre av guttene på 6.trinn kommer nok ikke til å glemme den turen med det første. De hoppet forlengs salto på ski i den dype løssnøen.

På onsdags kveld var det nok tidlig kveld på de fleste, inkludert lærerne.
Takk for turen!

Her ser dere bilder

Hilsen lærerne på 6.trinn

Bodø 18.april 2008
Saltvern FAU har uttalt seg om dokumentet: Samlet strategi for Bodøskolen 2008 - 2011.
I høringsuttalelsen heter det blant annet at FAU savner drøfting av valg av metoder i undervisningen. De finner også lite om utviklingsarbeid og om viktigheten av å ha nok lærere.

Les hele høringsuttalelsen fra FAU.
Her er Bodø kommunes høringsdokument.
Her kan du selv delta i debatten ved å bidra i bloggen.

Grunnskolesjef Per-Oscar Schjølberg
SULan kommer!
Bodø 11.april 2008
I helga 30.mai-1.juni blir det nytt SULan på Saltvern. Sett av dato!!
Lanet arrangeres i barnetrinnets gymsal med start kl. 18.00 på fredag. Det varer til søndag 15.30..
Viktig: Spør hjemme om noen voksne kan være vakter. Null vakter = null LAN.
Dette er andre gang SULan arrangeres. Første gang var i 2006, du kan lese mer om dette her.

Har du spørsmål om SULan kan du kontakte crewet i 10B (Magnus og Torje)
Eksamen
10.trinn våren 2008
Bodø 7.april 2008
Eksamensdatoene for Saltvern er klare.
Det hele avvikles i perioden 16. - 23.mai. 16.og 19.mai er forbedredelsesdatoer mens selve eksamen starter tirsdag 19.mai.
Les detaljene her.
Send e-post til skolen: saltvern.skole@bodo.kommune.no
__Made with Mac OS X
Det er veldig mye å lese blant våre gamle nyheter!

Velkommen til Saltvern skole i Bodø!
Vi er en tre til fire parallellers skole i bydelen Rønvik nær Bodø sentrum.
Rektor er Anne-Marie Carolin. Inspektører er Olaug Budal Valle, Berit Kristensen og Ove Arntsen.
Skoleåret 2008/2009 har skolen ca 720 elever fordelt på 32 klasser og vel 100 ansatte totalt.

Skolen avsluttet i 2005 et
3-årig prosjekt, Saltvern Futurum ,
for å utvikle skolen til en 1-10 skole.
Fram til sommeren 2002 var skolen delt i Saltvern barneskole og Saltvern ungdomsskole.
Nå heter skolen Saltvern skole, bestående av et småtrinn 1-4, et mellomtrinn 5-7 (barnetrinnet), et ungdomstrinn 8-10, Saltvern Fellesskap for elever med spesielle behov og er langsomt men sikkert på vei til å bli én skole. *

Skoleruta 08-09
Se filmene
i tiendes filmprosjekt 2008
Bodø Spektrum 2008
Tilbakemeldingene var overstrømmende etter jubiléumsshowet til Saltvern i Bodø Spektrum 8.november.

Her er noe av det media skrev om konserten og mange bilder:

ab24. (Avisa Bodø)

AN (Avisa Nordland)

tettpaa.no

Bilder tatt av Per-Arne Skjelvik

Bilder tatt av Marius Staulvik og Robert Skavhaug

Hør musikken fra Spektrum!

PS
: DVDen fra showet er tilgjengelig

TEKNISK:
MANGE dokumenter blir lagt ut i .doc-format; dvs det nåværende MS Word-formatet.
Dette betyr ikke at dere må kjøpe Microsoft sin dyre Office-pakke for å lese dokumentene på Saltvernsidene.
Et fullgodt gratis alternativ er å laste ned Open Office som også leser/lagrer doc-filer.
Pdf-filer åpner dere med Acrobat Reader eller Foxit Reader.
(Gjelder Windows. Hos Macer åpnes pdf-er standard i Preview)
MUSIKK:
Orginalskrevne Saltvern-, Junkeren- og Glimtsanger
kan du høre her.
FORSKJELLIG:
Nyttige faglenker på BKSKOLE
Sjekk ut!
Helsesøster
Utekontakten
Robolab
Skolebibliotekets database
Her går det an å søke etter bøker som finnes i skolebiblioteket

Interaktivt kart
Zoom inn Bodø
Gamle nyheter fra Saltvern
APRILSPØKER:

Venn deg til det:
Rønvik skole
avd. Myrvollveien
Saltvern splittes i tre og ungdomstrinnet underlegges Rønvik skole
(Aprilspøken 2008)

Saltvern
Perfektum 24:
Saltvern blir heldøgnsskole (Aprilspøken 2007)

Saltvern Plaza
The final solution angående skoleproblematikken
i Rønvik.
(Aprilspøken 2006)

Aprilspøken 2005

Aprilspøken 2004
NÆRMILJØET:

Symra velforening
er en aktiv støttespiller i nærmiljøet
Her er litt informasjon og bilder fra aktiviteter og prosjekter de ivrige ildsjelene i velforeningen har satt i gang.