Finn Saltvern
på kartet

Saltvern skole:
Reinslettveien 92-94
8009 Bodø

Fax: 75 55 67 08

Tlf ungdomstrinnet:
75 55 67 00
Tlf barnetrinnet:
75 55 67 30
SFO:
75556750
Saltvern Fellesskap:
75 55 67 52
Helsesøster:
B:
75 55 57 50
U: 75 55 57 51
Tannklinikk:
75 58 21 00

Webmaster:
NYHETSARKIVET:
TIL ATLANTA!
Bodøs ordfører ønsker Saltvernlaget Oceans Twelve god tur til USA

Ambassadørene fra Bodø

Bodø 21.april 2006 (oppdatert 24/4):
Saltverns Lego Leaugue-lag Oceans Twelve fikk mange gode ord med seg på veien til Amerika da Bodøordfører Odd Tore Fygle besøkte Saltvern i dag for å ønske elevene god reise.
Han fortalte at han så på laget som ambassadører både for Bodø men også for Norge, og at det dermed følger et ansvar med på en slik tur. Men han var sikker på at den rollen ville reisefølget klare med glans.

Med på veien fikk hver av de 41 deltakerne en Bodøpin til å feste på brystet. Laget fikk også en flott Bodøvimpel til bruk under konkurransene.

Helly Hansen-konsulenter
Ordfører Fygle ble imponert over filmen elevene hadde laget om temaet Sikkerhet til sjøs.  Vi fikk også høre at det velkjente firmaet Helly Hansen ville bruke noen av sjuendeklassingene på laget som redningsdrakt-konsulenter. De syntes elevenes idéer i filmen var spennende.

Les Avisa Nordland sin reportasje!

Til verdensfinalen i Atlanta
Søndag kveld reiser 31 elever fra sjuende trinn på Saltvern og ti voksne ledsagere til Atlanta i USA. Lego League laget Oceans Twelve har via en lokal og en skandinavisk finale kvalifisert seg til å delta i First Lego League World Festival. Dette er selve verdensfinalen der deltakere fra 70-80 andre land deltar. Konkurransene finner sted i to svære haller, Georgia Dome og World Congress Centre.
(Tips: Bruk Google Earth til å ta en titt)

Etter å ha reist i litt over et døgn vil delegasjonen ankomme Atlanta der de inkvarteres på Atlanta Marriott Marquis hotel. Der skal de være i seks dager før hjemturen starter søndag kveld. Tre av dagene er viet konkurranser, mens tre dager er disponible til å gjøre seg kjent med noen av de mange facilitetene Atlantaområdet byr på.

Konkurransene
Konkurransen er delt inn  i to hovedområder; en tradisjonell Legoturnering og en ny gren som kalles Teamwork. Til den første delen hører Robotkjøring med robotbeskrivelse, en teoridel der filmen og en teoretisk bit inngår og  en samarbeidsdel. Her får deltakerne et oppdrag av dommerne, og vurderingen skjer etter hvordan laget fungerer.

Den andre delen Teamwork er ny av året. Alle lagene grupperer seg ned til 4-5 lag tilsammen og danner storteamlag. Disse skal da konkurrere mot hverandre. Saltvernlaget må samarbeide med andre lag som kan komme fra hvorsomhelst, noe som nok kan bli en veldig lærerik og spennende erfaring.

Nok å finne på!
Hva fridagene skal brukes til er ikke helt klart ennå. Men høyt oppe på lista står besøk hos Coca Cola, som har sitt fødested i Atlanta. Elevene skal helt sikkert besøke CNN for å få oppleve amerikanske medier på nært hold. Verdens største akvarie ligger i Atlanta. Martin Luther King senteret likeså. Det ligger også en svær fornøyelsespark i byen – Six Flags over Georgia. Nok å finne på altså.

Vi på Saltvernsidene vil få ferske dagsrapporter fra turen og skal holde dere orientert. Følg med eksklusivt på saltvern dot com!

Her er bilder fra ordfører Fygles besøk i dag:
(Klikk for store bilder)

America here we come!
Ordføreren ser Legofilmen
Fygle sammen med Saltvernrepresentantene Carolin og Espejord.
Odd Tore Fygle minner elevene i Ocean Twelve om at de representerer Bodø.
Oj, deltakere fra nesten 80 andre land!
Ambassadører: Lykke til!
Send e-post til skolen: saltvern.skole@bodo.kommune.no
__Made with Mac OS X
Velkommen til Saltvern skole i Bodø!
Vi er en tre til fire parallellers skole i bydelen Rønvik - et par kilometer fra Bodø sentrum.
Rektor er Anne-Marie Carolin, assisterende rektor er Nils-Petter Nikolaisen.
I skoleåret 2005/2006 har skolen ca 710 elever fordelt på 32 klasser og omlag 100 ansatte totalt.
Skolen har i vår avsluttet et 3-årig prosjekt, Saltvern Futurum , for å utvikle skolen til en 1-10 skole.
Fram til sommeren 2002 var skolen delt i Saltvern barneskole og Saltvern ungdomsskole.
Du er velkommen til å legge en
hilsen inn i vår
GJESTEBOK!