Regissør: Martin
Vi vet ikke om han har en liten regissør i magen, men Martin Andersson har i alle fall lagt mye av sjela si inn i filmarbeid for tiden. I sitt praktiske prosjekt i storgruppe 10C på Saltvern har han valgt å lage film. Sammen med Silje og Berit også fra 10. trinn lager han en reportasjefilm fra Internasjonal uke, som ble feiret i uke 43.
Martin og lærer Morten Haugen studerer filmresultatet på iMacen
- Jeg synes de har vært veldig kreative og er imponert over den tekniske innsikten de må ha for å få til å lage en slik film. I tillegg har eleveme veldig positiv innstilling, dette vil de få til! sier lærer Morten Haugen. Han forteller at elevene på 10. trinn i stedet for et av språkfagene kan velge fire timer praktisk prosjekt i uka. Dette kan for eksempel være baguettesalg, data, film, idrett eller tegning. Elevene foreslår og velge fordypning selv.

Der det skjer, når det skjer
- Dette har vært artig og lærerikt. Operasjon Dagsverkskomitéen spurte om vi kunne lage film, og det hadde vi lyst til. I starten var det vanskelig. Vi viste ikke helt hva vi ville ha med i filmen, men det fant vi ut etterhvert. Ut fra prinsippet Der det skjer, når det skjer prøvde vi å filme de aktivitetetene som skjedde. Men det ble litt vanskelig å få ting til å klaffe. Vi får ofte bare en sjanse til å filme og da må alt funke, sier Martin Andersson.
- Silje og Berit var reportere og jeg var produsent, kameramann, regissør og alt det andre. Vi har samarbeidet godt, men det er litt dumt når jentene får fniseanfall akkurat når vi er stresset for å få til et opptak. Ellers fikk vi fikk god hjelp av Andreas Lea til en del teknikk og til lyssettingen i reportasjestudioet vårt.
Til redigeringsdelen brukte vi en Apple iMac og programmet iMovie. Jeg syntes det var flott å jobbe på iMacen. Før har jeg redigert på kameraet, men det var mye bedre å kunne bruke datamaskinen til dette. Etter litt innføring fra en lærer fant vi fint ut av programmet selv. Hvis vi sto fast var det bare å trykke på Hjelp for å få - hjelp, sier Martin til SaltWeb.
Han sier også at når filmen er ferdig skal de brenne den på DVD. Macen har DVD-brenner og programvare - iDVD - som kan lage menyer og organisere platen.

(Det er en mulighet for at SaltWeb legger denne filmen ut på Internett - men på grunn av plassmangel må vi skifte server først. Red)

Finn Saltvern
på kartet

Saltvern skole:
Reinslettveien 92-94
8009 Bodø
Fax: 75 55 67 08
Tlf ungdomstrinnet:
75 55 67 00
Tlf barnetrinnet:
75 55 67 30
SFO:
75556750
Saltvern Fellesskap:
75 55 67 52
Helsesøster:
75 55 57 50
Tannklinikk:
75 58 21 00

Webmaster
og
redaktør:

Geir Sørensen